Etusivu » Maria Markus jatkaa Suomen freelance-journalistien puheenjohtajana

Maria Markus jatkaa Suomen freelance-journalistien puheenjohtajana

mennessä | huhti 22, 2024 | Yleinen | 0 Kommenttia

Maria Markus valittiin kolmannelle puheenjohtajakaudelleen SFJ:n vuosikokouksessa lauantaina. Kuva: Juho Kuva

Suomen freelance-journalistien (SFJ) vuosikokous valitsi lauantaina 20.4.2024 toimittaja Maria Markuksen Jyväskylästä jatkamaan yhdistyksen puheenjohtajana. Markus on toiminut puheenjohtajana vuodesta 2020 lähtien. Puheenjohtajan kausi on kaksivuotinen.

SFJ:n hallitukseen vuosikokous valitsi kahden vuoden kaudelle toimittaja Janne Flinkkilän Helsingistä, toimittaja Kirsi Haapamatin Seinäjoelta, valokuvaaja Juho Kuvan Helsingistä, toimittaja-kustannustoimittaja Tuukka Tuomasjukan Tampereelta ja kääntäjä Riina Vuokon Raaseporista.

Varajäseniksi yhden vuoden kaudelle valittiin valokuvaaja Else Kyhälä Helsingistä ja toimittaja Roosa Savo Helsingistä.

SFJ:n hallituksessa jatkavat myös vuonna 2023 kaksivuotiskaudelle valitut kääntäjä Jaakko Kankaanpää Turusta, toimittaja Rosanna Marila Helsingistä, toimittaja Maria Paldanius Rovaniemeltä, toimittaja Anitra Rönkkö Espoosta ja valokuvaaja Antti Yrjönen Helsingistä.

Vuosikokouksen yhteydessä juhlittiin SFJ:n täysi-ikäistymistä

Yhdistys on ajanut freelancerien asiaa jo 18 vuotta. SFJ rekisteröitiin yhdistysrekisteriin 23.3.2006. Freelance-journalistit yhdistivät kuitenkin voimansa jo aiemmin: yhdistystä edelsi freelancerien oma osasto, joka aloitti toimintansa Journalistiliitossa vuonna 1972.

Vuosikokous ja -juhlat pidettiin lauantaina Lapinlahden Lähteellä Helsingissä. Juhlissa kuultiin yhdistyksen alkuvaiheista, mutta suunnattiin myös katse tulevaan Maria Markuksen ja yhdistyksen aiemman puheenjohtajan Sami Turusen johdolla.

Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen kertoi itsensätyöllistäjien kollektiivisista neuvotteluista. Tervehdykset kuultiin myös Helsingin Seudun Journalistien puheenjohtajalta Marjaana Varmavuorelta sekä Radio- ja televisiotoimittajien liiton puheenjohtajalta Jani Tanskaselta.

Lisäksi lauantaina julkistettiin, että vuoden 2023 freelance-journalisti on Johannes Roviomaa. Lue perustelut palkinnolle ja Roviomaan haastattelu täältä.

Arkisto

Pin It on Pinterest