Etusivu » Liitto auttaa rikosilmoituksen tekemisessä MV-lehdestä

Liitto auttaa rikosilmoituksen tekemisessä MV-lehdestä

mennessä | touko 17, 2016 | Yleinen | 0 Kommenttia

Onko MV-lehti julkaissut töitäsi luvatta tai levitellyt sinusta perättömiä väitteitä? Tee rikosilmoitus toukokuun aikana. Jos olet Journalistiliiton jäsen, saat siihen liitolta apua.

Poliisi ilmoitti tällä viikolla tiivistävänsä yhteistyötään syyttäjän kanssa liittyen MV-lehden toimintaan ja sen laillisuuteen liittyvässä tutkinnassa. Poliisi epäilee verkossa julkaistavan MV-lehden julkaisseen paljon juttuja, jotka ovat mahdollisesti perättömiä, vääristeltyjä tai tekijänoikeuksia rikkovia.

Poliisi kehottaa mahdollisen rikoksen uhriksi joutuneita tekemään asiasta rikosilmoituksen oman kotipaikan poliisilaitokselle toukokuun aikana.

Myös moni journalisti on voinut joutua rikoksen uhriksi. MV-lehden on kerrottu esimerkiksi julkaisseen luvatta toimittajien juttuja ja kuvia sekä näiden yksityiselämää koskevia tai loukkaavia väitteitä.

Journalistiliitto kehottaa jäseniään, jotka epäilevät joutuneensa MV-lehden tekemän rikoksen uhriksi, tekemään rikosilmoituksen. Tarvittaessa liitto neuvoo ja muutoin auttaa jäseniään ilmoituksen tekemisessä.

Rikosilmoituksen tekijää pyydetään ottamaan yhteyttä joko liiton lakineuvontapuhelimeen numeroon 044 7555 000 (arkisin klo 13−16), sähköpostiosoitteeseen lakimies(at)journalistiliitto.fi tai lakimies Jussi Salokankaaseen.

MV-lehdestä on tehty Suomessa useita kymmeniä rikosilmoituksia. Tutkittavia rikosnimikkeitä ovat muun muassa kunnianloukkaus, törkeä kunnianloukkaus, rahankeräysrikos, rahapelirikos ja tekijänoikeusrikos.

Poliisi muistuttaa, että vihapuhe netissä voi täyttää rikoksen tunnusmerkistön. Rikosnimikkeenä vihapuhe voi olla esimerkiksi kiihottaminen kansanryhmää vastaan, kunnianloukkaus tai törkeä kunnianloukkaus.

Arkisto

Pin It on Pinterest