Etusivu » Lehdistön freelancereille jaettiin lisää pikkustipendejä

Lehdistön freelancereille jaettiin lisää pikkustipendejä

mennessä | touko 15, 2017 | Yleinen | 0 Kommenttia

Lehdistön freelancereiden apurahahoitokunta jakoi perjantaina 15 pikkustipendiä kevään kursseihin ja pohjoismaiseen freelance-seminaariin osallistumiseen. Kevään apurahahakua pidennettiin viikolla, ja määräaikaan mennessä tuli 18 hakemusta. Nyt myönnettyjen stipendien yhteissumma on 4 525 euroa.

Pohjoismaiseen freelance-seminaariin osallistumiseen saivat pikkustipendin Bhuiyan Nurer Zaman, Marina Ekroos, Kirsi Haapamatti, Maija Joutjärvi, Hanna Moilanen, Maria Paldanius ja Taina Tervonen.

Äänen jälkikäsittelyn perusteet -kurssiin saivat stipendin Liisa Huima, Hella Pakaslahti, Sirpa Päivinen, Vanessa Riki, Kimmo Räisänen, Mikko Törmänen ja Jyrki Vesa. Lisäksi myönnettiin Anu Kiiverille stipendi Esiintymistaitojen harjoituskurssiin osallistumiseen.

Kaikkinensa Lehdistön freelancereiden apurahahoitokunta on jakanut tänä keväänä 86 stipendiä. Myönnettyjen apurahojen yhteissumma on 22 135 euroa. Apurahat maksetaan Journalistisen kulttuurin edistämissäätiön erillisestä määrärahasta freelancereiden ammatilliseen kouluttautumiseen. Tälle vuodelle Jokes on myöntänyt 33 000 euroa jaettavaksi lehdistön freelancereille apurahoina. Sähköpuolen freelancereilla on oma summansa jaettavana ja sen suuruus on tänä vuonna 12 000 euroa.

Jokesin apurahoina jakamat varat kertyvät lehtijuttujen, kuvitusten, graafisten esitysten ja valokuvien valokopioinnista ja digikopioinnista maksettavista korvauksista. Lehtijuttuja ja kuvia valokopioidaan esimerkiksi kouluissa, yrityksissä, virastoissa ja oppilaitoksissa. Journalistiliitto edustaa Kopiosto-valvontavaltakirjan antaneita jäseniään Kopiostossa, josta Kopiointi-korvaukset maksetaan neuvotteluiden jälkeen kustantajia ja tekijöitä edustaville järjestöille. Journalistiliitto on säätiöinyt varat Journalistisen kulttuurin edistämissäätiöön, joka jakaa nämä tekijöiden korvaukset apurahoina. Jokesilla on juuri nyt kevään apurahahaku meneillään ja apurahoja voi hakea tämän viikon perjantaihin saakka. Myös freelancerit voivat hakea näitä Jokesin apurahoja. Säätiöllä on viisi alarahastoa, joista Lehtikuvaajarahasto jakaa Kopiosto-apurahoja lehtikuvaajille. Lehtikuvaajarahaston seuraava haku on elokuussa 2017.

Arkisto

Pin It on Pinterest