Etusivu » Lehdistön freelance-apurahojen ja pikkustipendien haku on nyt auki

Lehdistön freelance-apurahojen ja pikkustipendien haku on nyt auki

mennessä | helmi 24, 2022 | Yleinen | 0 Kommenttia

Kuva: Anne Kalliola

Lehdistön freelancereiden apurahat ammatilliseen kouluttautumiseen ovat haettavana 22.2.–22.3.2022. Haku päättyy kello 23.30. Apurahoja myönnetään Journalistiliiton freelance-jäsenille ammattitaidon täydentämiseen, jatko-opintoihin, kieliopintoihin ja muuhun ammatilliseen täydennyskoulutukseen.

Apurahoista seuraa kahden vuoden karenssi Journalistisen kulttuurin edistämissäätiön (Jokesin) ja Lehdistön freelancereiden apurahahoitokunnan myöntämiin apurahoihin.

Lehdistön freelancereiden apurahahoitokunta myöntää lisäksi enintään 499 euron pikkustipendejä etäcoachingiin ja Alicen alasin -suomentajapajaan. Myös pikkustipendihaku päättyy 22.3.2022 kello 23.30.

Alice Martinin yhteistyössä KAOS ry:n kanssa järjestämään suomentajapajaan apurahaa voi hakea 250 euron kurssimaksuun ja lisäksi matkakuluihin, kuitenkin niin, että free-pikkustipendi voi olla enintään 499 euron suuruinen. Alicen alasin -suomentajapaja pidetään 8.–11.6.2022 Urjalan Metsälinnassa.

Suomen freelance-journalistien järjestämään yksilöcoachingiin voi hakea 499 euron suuruista pikkustipendiä, jonka jälkeen freelancerin maksettavaksi jää 60 euron omavastuuhinta. Yksilöcoahcing järjestetään kevään 2022 aikana, ja apurahan saaneet henkilöt sopivat coachingin käytännön toteutuksesta suoraan coachin kanssa.

Coaching on dialogiin perustuvaa luottamuksellista yhteistyötä ja yhdessä ajattelemista asiakkaan ja coachin välillä. Coachina toimii sertifioitu Business Coach, yhteisöpedagogi Paula Myöhänen, joka on työskennellyt myös freelance-valokuvaajana. Prosessiin kuuluu kolme tunnin puhelua tai videopuhelua, joissa pureudutaan coachattavan valitsemiin teemoihin. Niitä voivat olla esimerkiksi jaksamisen edistäminen, omien toimintatapojen tehostaminen ja tulevaisuuden suunnittelu.

Eräs coachingiin osallistunut kuvailee näin: ”Koin, että Paula herätteli minua kysymyksillään pohtimaan ongelmiani uudesta näkökulmasta ja löytämään vastauksia itsestäni. Sain sekä itseluottamusta että myös hyviä käytännön vinkkejä minua askarruttaviin asioihin. Koin, etten ole yksin, vaan että tukea ja apua on saatavilla ja että monet muutkin käyvät läpi samankaltaisia asioita.”

Free-pikkustipendi ei vaikuta muihin apurahoihin, eli sitä voi hakea, vaikka olisi saanut hiljattain lehdistön freelance-apurahan tai Journalistisen kulttuurin edistämissäätiön apurahan. Pikkustipendi ei myöskään aiheuta karenssia muihin apurahoihin.

Lue lisää ja katso hakuohjeet Apurahat-sivulta.

Lehdistön freelance-apurahaa voi hakea tästä linkistä.

Etäcoachingiin voi hakea apurahamenettelyllä tästä linkistä.

Pikkustipendiä suomentajapajaan voi hakea tästä linkistä.

Arkisto

Pin It on Pinterest