Etusivu » Lehdistön freelance-apurahat ovat nyt haettavissa, myös pikkustipendihaku uudestaan auki

Lehdistön freelance-apurahat ovat nyt haettavissa, myös pikkustipendihaku uudestaan auki

mennessä | syys 12, 2022 | apurahat | 0 Kommenttia

Lehdistön freelancereiden apurahat ammatilliseen kouluttautumiseen ovat haettavana 12.9.–2.10.2022. Haku päättyy kello 23.30. Apurahoja myönnetään Journalistiliiton freelance-jäsenille ammattitaidon täydentämiseen, jatko-opintoihin, kieliopintoihin ja muuhun ammatilliseen täydennyskoulutukseen.

Apurahoista seuraa kahden vuoden karenssi Journalistisen kulttuurin edistämissäätiön (Jokesin) ja Lehdistön freelancereiden apurahahoitokunnan myöntämiin apurahoihin.

Pikkustipendihaku Free your mind -tapahtumaan ja Rikastu ryhmässä -työnohjaukseen

Lehdistön freelancereiden apurahahoitokunta myöntää lisäksi enintään 499 euron pikkustipendejä Free your mind -tapahtumaan ja Rikastu ryhmässä -työnohjaukseen. Myös pikkustipendihaku päättyy 2.10.2022 kello 23.30. Molempia pikkustipendejä on voinut hakea myös elokuussa, ja haku on avattu nyt uudestaan. Työnohjauksen aloitus siirtyy syyskuulta lokakuulle.

Tiina Komin vetämä Rikastu ryhmässä -työnohjaus perustuu ajatukseen, että yksin on vaikea kehittää bisnestä. Työnohjausryhmässä käsitellään keskustellen ja harjoitusten avulla freelancereille tärkeitä asioita. Työnohjausryhmä on räätälöity vapaille journalisteille, visualisteille, kääntäjille ja kustannustoimittajille. Ensimmäinen tapaaminen on torstaina 13.10.2022 kello 14–16 Helsingin keskustassa.

Apurahaa voi hakea 340 euroa kurssimaksuun ja pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tulevat lisäksi matkakuluihin. Kurssimaksu on kokonaisuudessaan 380 euroa, eli siinä on 40 euron omavastuuosuus.

Suomen freelance-journalistit järjestää Free your mind -teemapäivän perjantaina 11.11.2022 hotelli Rantapuistossa Helsingissä. Tapahtumassa pureudutaan tulevaisuuteen ja freelancerina kehittymiseen. Mitä journalistin olisi hyvä tietää tulevaisuusajattelusta? Millainen on journalistin rooli ilmastokriisin ajassa? Miten ratkoa freelancerina työskentelyn haasteita? Tutustu ohjelmaan tästä linkistä.

Apurahaa voi hakea 270 euron osallistumismaksuun ja pitkämatkalaiset lisäksi enintään 206 euron majoituskuluihin (103 euroa per yö) ja matkakuluihin. Illallinen on omakustanteinen (53 euroa + juomat).

Free-pikkustipendi ei vaikuta muihin apurahoihin, eli sitä voi hakea, vaikka olisi saanut hiljattain lehdistön freelance-apurahan tai Journalistisen kulttuurin edistämissäätiön apurahan. Pikkustipendi ei myöskään aiheuta karenssia muihin apurahoihin.

Lue lisää ja katso hakuohjeet Apurahat-sivulta.

Lehdistön freelance-apurahaa voi hakea tästä linkistä.

Free your mind -tapahtumaan voi hakea apurahamenettelyllä tästä linkistä.

Rikastu ryhmässä -työnohjaukseen voi hakea apurahamenettelyllä tästä linkistä.

Arkisto

Pin It on Pinterest