Etusivu » Lakko ja työsulku peruuntuvat

Lakko ja työsulku peruuntuvat

mennessä | touko 17, 2013 | Lakko, Yleinen | 0 Kommenttia

Perjantaina 18.5.2013 alkavaksi julistettu Journalistiliiton lakko sekä maanantaina 20.5.2013 alkavaksi aiottu Viestinnän keskusliiton työsulku peruuntuvat. Osapuolet hyväksyivät tänään aamupäivällä valtakunnansovittelijan sopimusesityksen sekä siihen liittyvän pöytäkirjan.

Tämä merkitsee töiden jatkumista tavalliseen tapaan lakon aiotun alkamisajankohdan 14.00 jälkeen.

Hyväksymisestä päätti Journalistiliiton valtuusto. Päätös oli yksimielinen ja SFJ:n ryhmä tuki sitä, sillä sopimus oli näissä oloissa paras mahdollinen ja lakko sekä työsulku olisivat kohdistuneet rankasti jäsenistöömme.

Sopimuksen synnyn tiellä oli pitkään se, että lehdistö oli sopimuskierroksen aikataulujen vuoksi ensimmäisten joukossa määrittelemässä palkankorotusten tasoa. Siksi työnantajaliittomme VKL oli haluton päättämään korotuksista. Sovittelija ratkaisi pattitilanteen oivaltavasti sitomalla ehdotuksessaan osan palkankorotuksista myöhemmin määrittyvään yleiseen tasoon. Sopimus on voimassa syyskuun loppuun 2014.

SFJ kiittää jäsenistöään maltillisuudesta mahdollisen lakon ja työsulun uhatessa. Vaikka lakkotilanne olisi ollut meille hankala, jäsenemme kysyivät aktiivisesti lakkorajoista ja muusta asiaan liittyvästä. Tämä oli lähes kaikille meistä uusi asia, johon haluttiin selko.

Loppuvaiheessa sovittelija otti kantaa vain kahteen asiaan, palkankorotuksiin ja luottamusmiesopimukseen. Kaikki muut kysymykset jäivät nyt syrjään. Ensi kierroksella SFJ on jälleen mukana freelancereihin liittyvine esityksineen.

Heikki Jokinen
SFJ:n puheenjohtaja

Sopimuksen yksityiskohdat selviävät liiton verkkosivujen uutisesta:
https://www.journalistiliitto.fi/?x233158=15522606

Arkisto

Pin It on Pinterest