Etusivu » KSJ:n kesämökit myös freelancereille

KSJ:n kesämökit myös freelancereille

mennessä | heinä 18, 2016 | Yleinen | 0 Kommenttia

Keski-Suomen Journalistit ry haluaa tarjota mahdollisuutta SFJ:n ja RTTL:n jäsenille lomailla yhdistyksen omistamilla mökeillä Jämsän Vaherissa. Tällä hetkellä vapaita päiviä ja jopa viikkoja on elokuussa, parhaiten Kärkelässä ja Selkälässä. Kesäsesongin jälkeen tilaa on reilusti kaikilla mökeillä.
Mökkejä on siis kolme ja ne ovat isoilla, omilla tonteillaan Päijänteen rannassa, Kotaniemessä, noin 60 km etäisyydellä Jyväskylästä. Mökit sijoittuvat yhteensä 15 hehtaarin niemenkärkeen, joten oma rauha on taattu.

Mökkien varausmaksut ovat reilusti alle markkinahintojen:
Mökki Lahtela (sähköistetty): kesä-elokuussa 40 euroa/vrk, 280 euroa/viikko. Muina aikoina 30 euroa/vrk ja 210 euroa viikko.
Mökit Kärkelä ja Selkälä (aurinkosähköt*): kesä-elokuussa 30 euroa/vrk, 210 euroa/viikko. Muina aikoina 20 euroa/vrk ja 140 euroa/viikko.

Jokaisella mökillä on mahdolisuus saunoa, grillata, savustaa, soudella omalla veneellä ja tietenkin käytössä ovat myös Kotaniemen runsaiksi havaitut kalastus-, sienestys- ja marjastusmahdollisuudet. Autolla pääsee Lahtelassa pihaan ja pienemmillä mökeillä kivenheiton päähän mökistä. Mökeillä on perusastiastot ja keittovälineet, vuodevaatteet (tuo omat liinavaatteet) ja radio.
Lahtelaan majoittuu 6-10 henkeä, Selkälään 4-6 ja Kärkelään 4 henkeä**.

Mökit ovat tunnelmaltaan ja miljööltään hieman erilaisia: Lahtela on nimensä mukaisesti lahden sopukassa, Selkälästä ja kallioisesta Kärkelästä avautuvat näkymät Päijänteen isolle selälle.
Lahtelassa on sähköliesi/uuni ja jääkaappi. Lahtelan sauna on remontoitu kiuasta ja sisustuksia myöten kattavasti tänä vuonna. Myös Lahtelan piha on salaojitettu samassa yhteydessä. Kärkelässä ja Selkälässä on kaasulla toimivat jääkaappi (viime kesänä uusitut) ja liesi/uuni. Muutoin mökit on pääosin rakennettu 70-80 -luvuilla, ja edustavat siten varusteluiltaan/ilmeeltään perinteisiä kesämökkejä. Läheisestä lähteestä saa noudettua juomaveden ja jokaisella mökillä on puucee sekä kantovesi. Kärkelään on toissa kesänä uusittu kuumavesipata ja myös Selkälässä on vanha mutta toimiva kuumavesipata ulkona.
Edullisten varausmaksujensa vuoksi mökit toimivat omatoimisuusperiaatteella: tärkeää on siivota mökit ennen lähtöä siihen kuntoon, että seuraavien lomailijoiden on mukava tulla. Nyrkkisääntönä on myös tehdä puita sen verran tilalle, mitä on käyttänyt.
Yhdistys pyrkii pitämään huolen siitä, että niin sanottu perusvarustelu mökeillä on kunnossa (on puhdistusaineita, talous/wc-paperit, varakaasupullot pienemmillä mökeillä) mutta koska mökkien ylläpito toimii yhdistyksen vapaaehtoisten isäntien tai omien jäsenten talkootyönä, voi toisinaan jotain puutteita ilmetä. Hintojen edullisuuden ja toiminnan talkoilla pyörittämisen vuoksi emme voi siis ylläpitää “talonmiespalvelua” ja mennä takuuseen kaiken täydellisestä toimivuudesta. Ongelmatilanteissa mökkien isännistö auttaa mahdollisuuksien mukaan.
Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä mökkien isännistöön tai yhdistyksen asiamieheen. Kerromme tarkemmin ajo-ohjeista ja varauskäytännöistä.
Kuvia mökeistä täällä.
Muuta tietoa löytyy tästä linkistä.
Tervetuloa Kotaniemeen!

Yhteystietoja
Matti Salmi, Lahtelan isäntä: p. 0400545636 salmimatti9@gmail.com
Mikko Lundell, Selkälän isäntä: p. 0408268688 mikko.lundell@keskisuomalainen.fi
Jaana Siljamäki, Kärkelän emäntä, p. 0503453587 jaana.siljamaki@gmail.com
Hannu Tuovinen, yhdistyksen asiamies, p. 040 706 6071 sihteeri@ksjournalistit.fi
*aurinkosähkön riittävyyteen vaikuttaa auringonpaisteen määrä ja järjestelmän kuormitus.
**Isännistö voi kertoa mökkikohtaisesta majoituskapasiteetista tarkemmin.

Arkisto

Pin It on Pinterest