Etusivu » Koulutuskysely: nyt toivotaan somea ja videokuvausta

Koulutuskysely: nyt toivotaan somea ja videokuvausta

mennessä | maalis 23, 2016 | Yleinen | 0 Kommenttia

Free-yhdistys kyseli maaliskuussa jäseniltään koulutus- ja tapahtumatoiveita. Kyselyyn vastasi 72 freelanceria.

Eniten toivottiin ammatillista koulutusta. Vapaakentän vastauksissa hallitsi some kaikissa muodoissaan. Toivottiin koulutusta sosiaalisen median laaja-alaiseen ammattimaiseen käyttämiseen ja oman osaamisen, asinatuntijuuden brändäämiseen somessa. Videokuvaus, videokäsikirjoittaminen ja editointi saivat runsaasti mainintoja. Tarinallinen kirjoittaminen, kuvankäsittely, valokuvaaminen, kielenhuolto ja radiotoimittaminen saivat myös useampia mainintoja. Vastaajat kertoivat myös, että on tärkeää järjestää koulutukset kasvokkain. “Yksin pakertaessa erakoituu ja katkeroituu”, kuvasi yksi vastaajista.

Toiseksi eniten toivottiin koulutuksia ja tilaisuuksia yrittäjyyteen liittyvissä erityiskysymyksissä. YEL:een ja sosiaaliturvan erityiskysymyksiin toivottiin valaistusta, samoin oppia markkinointiin ja uusien toimeksiantajien löytämiseen.
Työhyvinvointiin toivottiin huomiota. “Selviytyminen työelämän muutoksessa positiivisessa hengessä, ei kriisitunnelmissa”, kuvasi yksi vastaajista.

Suurin osa toivoi päivän kestäviä koulutuksia. Lisäksi tapahtumia toivottiin tasaisemmin ympäri Suomea. Junaradan varresta löytyvät freelancereille parhaiten sopivat koulutuspaikat: Oulu, Jyväskylä, Tampere ja Helsinki. Koulutuksien toivottiin olevan hieman nykyistä pidempiä. Pitkän matkan takaa on turhauttavaa tulla kahden tunnin koulutukseen.

Vastaajista enemmstö kertoi olevansa ensisijaiseti kirjoittava toimittaja (73 %), valokuvaajia oli viidennes ja kustannustoimittajia kuusi prosenttia. Lisäksi vastauksia tuli graafikoilta ja kääntäjiltä.
Lähes puolet vastaajista oli pääkaupunkiseudulta. Savosta ja Pirkanmaalta saatiin myös aktiivisesti vastauksia. Loput olivat pitkin Suomen maata, kuten yhdistyksen jäsenetkin.

SFJ:n hallitus jatkaa tästä tilaisuuksien suunnittelua. Luvassa on ainakin somea ja videokuvausta. Kiitos kaikille vastaajille.

Arkisto

Pin It on Pinterest