Etusivu » Keikkatyöläisen sosiaaliturva yhden otsikon alla

Keikkatyöläisen sosiaaliturva yhden otsikon alla

mennessä | huhti 13, 2017 | Yleinen | 0 Kommenttia

Itsensätyöllistäjiä edustavat ammattijärjestöt julkistavat tänään Keikkatyöläisen sosiaaliturvaoppaan verkossa. Oppaaseen on koottu pätkä-, silppu, freelance- ja yrittäjätyötä tekeville sosiaali- ja eläketurvan perusteet selkosuomella.
“Haluamme auttaa itsensätyöllistäjiä löytämään heille tärkeän tiedon yhdestä paikasta. Sosiaaliturvalainsäädäntö on itsessäänkin monimutkaista, mutta itsensätyöllistäjien kohdalla se on erityisen mutkikasta, koska he toimivat yrittäjyyden ja palkkatyön välimaastossa”, sanoo sopimustoimitsija Erika Mattsson JHL:stä.

Opasta ovat olleet tekemässä itsensätyöllistäjien asemaan perehtyneet ammattiliitot sekä Maatalousyrittäjien eläkelaitos MELA ja Eläketurvakeskus ETK.

Samalla aukeaa verkkosivusto itset.fi, johon Ammattiliittojen itsensätyöllistäjien yhteistyöryhmä ITSET kokoaa jatkossa alaan liittyvää tietoa sekä tutkimuksia ja raportteja. Ryhmässä ovat mukana Erityisalojen Toimihenkilöliitto ERTO, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, Suomen freelance-journalistit, Suomen Journalistiliitto, Tieteentekijöiden liitto, Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry, sekä keskusjärjestöt SAK, AKAVA ja STTK.

Keikkatyöläisen sosiaaliturvaopas löytyy täältä.

Kuvitus: Jii Roikonen

Arkisto

Pin It on Pinterest