Etusivu » Journalistiliiton jäsenille oma media-alan palveluosuuskunta

Journalistiliiton jäsenille oma media-alan palveluosuuskunta

mennessä | touko 27, 2016 | Yleinen | 0 Kommenttia

Hanna-kaisa Hämäläinen ja Jussi Salokangas iloitsevat valtuuston päätöksestä.

Hanna-kaisa Hämäläinen ja Jussi Salokangas iloitsevat valtuuston päätöksestä.

Journalistiliiton valtuusto päätti tänään perustaa liiton jäsenille oman palveluosuuskunnan.
– Upea historiallinen päätös, jota jäsenet ovat odottaneet. Tämä ei toki ratkaise kaikkia freelancereiden ongelmia, mutta on isolle joukolle jäseniä todella hieno mahdollisuus. Tämä auttaa monia silppu-, pätkä- ja freetyötä tekeviä Journalistiliiton jäseniä. Teimme historiaa. Olemme ensimmäisenä ammattiliittona Suomessa luomassa jäsenille tällaista palvelua, SFJ:n puheenjohtaja Hanna-Kaisa Hämäläinen hehkuttaa päätöksen jälkeen.

Helposti päätös ei syntynyt, vaan valtuusto keskusteli hankkeesta pitkään ja hartaasti. Yksikään valtuutettu ei vastustanut osuuskunnan perustamista, keskustelua käytiin lähinnä hankkeen riskeistä ja siitä, tulisiko yksityiskohtia hioa vielä tarkemmin.

Sinänsä työosuuskunnassa ei ole mitään uutta. Markkinnoilla on useita työosuuskuntia ja laskutusosuuskuntia. Liiton osuuskunnan on tarkoitus tarjota myös media-alan syvää osaamista työn hinnoittelussa ja laskutuksessa, kehittää jäsenistölle koulutus- ja verkostoitumismahdollisuuksia ja auttaa jäseniä työllistämään itsensä. Journalistiliitto laittaa yhtiöön peruspääoman ja lainaa varat kahden vuoden toimintaan.

– Liiton hallitus arvioi osuuskunnan kannattavuutta säännöllisesti. Mukaan tarvitaan noin 70 jäsentä, jotka siirtyvät työskentelemään osuuskunnan kautta, kertoo SJL:n juristi Jussi Salokangas.

Uusi osuuskunta aloittaa toimintansa loppusyksystä 2016.

Arkisto

Pin It on Pinterest