Etusivu » Journalistiliiton puheenjohtajaksi useita halukkaita – myös SFJ:n puheenjohtaja vaihtumassa?

Journalistiliiton puheenjohtajaksi useita halukkaita – myös SFJ:n puheenjohtaja vaihtumassa?

mennessä | huhti 3, 2014 | Yleinen | 0 Kommenttia

Journalistiliiton puheenjohtajan paikka herättää nyt kiinnostusta. Joulukuussa pidettävään puheenjohtajavaaliin on ilmoittautunut jo kolme lehdistön edustajaa. SAL ilmoitti eilen asettavansa puheenjohtajansa Hanne Ahon ehdolle tehtävään. Hanne Aho on Otavamedian pääluottamusmies ja ammatiltaan graafikko. Hän toimii SAL:n puheenjohtajana nyt toista kautta.

Myös Helsingin Sanomalehtimiesyhdistyksen ja SJL:n valtuuston jäsen, Iltalehden pääluottamusmies Juha Keskinen on ilmoittanut olevansa käytettävissä puheenjohtajavaaliin. Valtuuston puheenjohtaja, Salon Seudun Sanomien toimittaja Asko Lehtonen (TSY) on niin ikään ilmoittanut olevansa käytettävissä.

SJL:n puheenjohtajana on toiminut kaksi kautta YLE:n politiikan toimittaja Arto Nieminen. Hän on RTTL:n ehdokas tehtävään.

Journalistiliiton kaksi edellistä puheenjohtajaa ovat tulleet Radio- ja televisiotoimittajain Liitosta RTTL:stä. Lehdistön edustaja puheenjohtajana oli viimeksi vuonna 1974 puheenjohtajaksi valittu Antero Laine. Pekka Laine 1992-2006 ja Arto Nieminen 2006- ovat edustaneet RTTL:oa.

Naista Journalistiliiton puheenjohtajana ei ole ollut koskaan. Lehdistön yhdistykset  keräävät parhaillaan yhteistä rintamaa SJL:n puheenjohtajavaaliin. Päätöksen puheenjohtajasta tekevät Journalistiliiton valtuutetut joulukuun kokouksessaan.

Myös SFJ:n puheenjohtajan kausi on katkolla

Free-yhdistyksen puheenjohtaja Heikki Jokinen on ilmoittanut luopuvansa  puheenjohtajan paikasta, mikäli hyviä ehdokkaita löytyy. Useita nimiä tehtävään on povailtu, mutta toistaiseksi suostumuksensa on antanut valokuvaaja Hanna-Kaisa Hämäläinen Muuramesta. Hämäläinen on vaikuttanut SFJ:n hallituksessa kaksi vuotta, on SFJ:n edustaja liiton valtuustossa. Aiempaa järjestökokemusta hänellä on muun muassa Suomen Lehtikuvaajissa.

Tehtävästä kiinnostuneet ja myös yhdistyksen hallitus- tai valtuustopaikoille halukkaat saapuvat yhdistyksen vuosikokoukseen 12.4 päättämään yhdistyksen henkilövalinnoista. Puheenjohtajavaalin lisäksi vuosikokouksessa nimetään kuusi valtuutettua Journalistiliiton valtuustoon neljäksi vuodeksi sekä heille varamiehitys.

 

Arkisto

Pin It on Pinterest