Etusivu » Freelancereiden jäsenmaksu-uudistus etenemässä

Freelancereiden jäsenmaksu-uudistus etenemässä

mennessä | loka 24, 2017 | Yleinen | 0 Kommenttia

Journalistiliitossa pohditaan parhaillaan yrittäjä-freelancereiden jäsenmaksumuutosta. Esitys on parhaillaan liiton jäsenyhdistyksissä lausuntokierroksella. Lopullisesti asiasta päätetään Journalistiliiton valtuustossa joulukuun puolivälissä. Muutos tulisi voimaan ensi vuoden alussa.

Esityksen mukaan jatkossa jäsenmaksu olisi 19 euroa kuukaudessa ja sen voisi maksaa samalla jäsenmaksuviitteellä koko vuoden ajan. Keskimääräinen jäsenmaksu ei juurikaan nousisi. Jäsenmaksu oli vuoden 2016 tilastojen mukaan keskimäärin jonkin verran yli 18 euroa kuukaudessa. Käytännössä osalla freelance-jäsenistä jäsenmaksu tietysti nousisi ja osalla laskisi.

Äitiyslomalaiset, isyyslomalaiset, määräaikaisella kuntoutustuella tai eläkkeellä olevat, armeijaan tai siviilipalvelukseen menevät sekä sairauslomalaiset maksaisivat jatkossakin 15 euron vähimmäismaksua. Freelancer voisi myös anoa jäsenmaksunsa pudottamista määräaikaisesti vähimmäismaksun piiriin silloin, kun tulot ovat tippuneet 75 prosenttiin Journalistiliiton freelance-työmarkkinatutkimuksen keskiansiosta. Opiskelijoiden ja eläkeläisten jäsenmaksut säilyisivät ennallaan.

SFJ ja liitto ovat saaneet jäseniltä palautetta siitä, että nykyinen prosenttipohjainen jäsenmaksu kuukausittain vaihtuvine maksuviitteineen on liian hankala. Uudistuksella pyritään siis vastaamaan tähän.

Arkisto

Pin It on Pinterest