Etusivu » Free-yhdistys Tekijäfoorumin jäseneksi

Free-yhdistys Tekijäfoorumin jäseneksi

maalis 31, 2014 | Yleinen

Suomen freelance-journalistit liittyi maaliskuussa Tekijäfoorumin jäseneksi. Foorumi keskittyy tekijänoikeuden sisältökysymyksiin ja on muodoltaan verkosto ilman turhaa byrokratiaa. Sen tarkoituksena on yhteiskunnallinen vaikuttaminen tekijänoikeusasioissa sekä luovan alan järjestöjen keskinäisen tiedonkulun parantaminen. Foorumi seuraa alan tapahtumia ja reagoi. Kun on syytä se kokoaa  yhteen alan järjestöjen toimet tekijöiden ja esittävien taiteilijoiden tekijänoikeuksien puolustamiseksi.

Foorumin tarkoituksena ei ole korvata mitään olemassa olevia yhteistyöelimiä tai siirtää järjestöjen tekijänoikeustyötä niiden ulkopuolelle. Sen tarkoituksena on täydentää niitä ja tarjota järjestöille luonteva tapa keskustella tekijänoikeuskysymyksistä yhdessä ja päättää mahdollisista yhteistoimista. Tekijäfoorumia on työllistänyt viime aikoina erityisesti tekijänoikeuksiin liittyvät  kansalaisaloitteet ja lakiesitykset.

Muita Tekijäfoorumin jäsenjärjestöjä ovat muun muassa Finlands svenska författareförening, Suomen Tietokirjailijat, Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto, Suomen Journalistiliitto, Grafia, Suomen Arvostelijain liitto, Suomen Muusikkojen Liitto, Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto, Suomen Näyttelijäliitto, Suomen Kirjailijaliitto, Radio- ja televisiotoimittajien liitto ja Kuvittajat ry.

 

Arkisto

Pin It on Pinterest