Etusivu » Faktana, kiitos! -kiertue kiertää Suomen kouluja

Faktana, kiitos! -kiertue kiertää Suomen kouluja

mennessä | syys 20, 2017 | Yleinen | 0 Kommenttia

Joukko vapaaehtoisia toimittajia tarjoutuu tänä syksynä vieraaksi kouluihin yhteisellä Faktana, kiitos! -teemalla. Vierailujen tavoitteena on tukea oppilaita itsenäisessä tiedon arvioinnissa sekä herätellä myös vastuuseen: sosiaalisessa mediassa jokainen vaikuttaa omalta osaltaan siihen, millainen tieto leviää.

Yhtä lailla tärkeitä ovat myös toimittajien ja nuorten kohtaamiset ja keskustelut.
Journalismilla on täysin poikkeuksellinen tehtävä kaiken tiedonvälityksen keskellä.
Tämän tehtävän ja lehdistönvapauden ymmärtämättä jääminen ja jopa kyseenalaistaminen on vaarallista. Poikkeuksellinen tehtävä ei tarkoita, ettei journalismiinkin pidä suhtautua mediakriittisesti. Medialukutaidon kannalta journalismi on kuitenkin paitsi kohde myös väline: toimittajan työssä ei ole kysymys vain uuden, luotettavan tiedon tuottamisesta, vaan myös ymmärryksen lisäämisestä ja tietojen asettamisesta kontekstiin.

Tavoitteena on valtakunnallinen kampanja, jossa niin vierailevia toimittajia kuin luokkaansa kutsuvia opettajia olisi laajasti eri puolilta Suomea syys- ja marraskuun aikana.

Opettajat ja toimittajat löytävät toisensa tällä verkkosivulla. Toimittajat voivat ilmoittautua kiertueelle täällä.

Faktana, kiitos! -kiertue on saanut Tiina ja Antti Herlinin säätiön apurahan, joka käytetään tiedottamiseen sekä tukimateriaalien tuottamiseen.

Ajatus on, että vierailut tehdään oman asuinalueen läheisyydessä oleviin kouluihin. Vapaat toimittajat voivat saada korvauksen matkalipuistaan tai kilometrikorvauksia toimittamalla matkalaskun tositteineen SFJ:n toimistolle.

Arkisto

Pin It on Pinterest