Etusivu » Eduskunta hyväksyi YEL-uudistuksen

Eduskunta hyväksyi YEL-uudistuksen

mennessä | joulu 7, 2022 | Yleinen | 0 Kommenttia

Eduskunta hyväksyi perjantaina 2.12.2022 yrittäjän eläkelain uudistuksen sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietinnön mukaisesti. Laki astuu voimaan 1.1.2023.

”Olemme tyytyväisiä, että valiokunta kuuli pienyrittäjien huolen ja otti sen huomioon esittäessään muutoksia lakiesitykseen”, Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen iloitsee.

Valiokunta muun muassa esitti lakiin lisäystä kokonaisarviosta. Niinpä nyt hyväksytyn lain mukaan eläkelaitos vahvistaa yrittäjän työtulon kokonaisarvion perusteella. Työtuloa vahvistaessa huomioidaan yksityisen sektorin kyseisen toimialan kokoaikaista työtä tekevien mediaanipalkka ja muut yrittäjän työpanoksen määrää, yrittäjätoiminnan laajuutta, yrittäjän ammattitaitoa ja yrittäjän työpanoksen arvoa kuvaavat tiedot.

Aiemmin laissa ei ole määritelty näin tarkkaan, miten työtulo vahvistetaan, vaan työtulon on todettu tarkoittavan yrittäjän työpanosta eli palkkaa tai korvausta, jonka voidaan katsoa vastaavan yrittäjän tekemää työtä. Tämä säilyy edelleen laissa.

Voit lukea viimeviikkoisesta uutisestamme, mitä muita muutoksia valiokunta esitti.

Arkisto

Pin It on Pinterest