Etusivu » AV-tuotantokannustin voimaan vuoden alusta

AV-tuotantokannustin voimaan vuoden alusta

mennessä | tammi 3, 2017 | Yleinen | 0 Kommenttia

Uusi Av-maksuhyvityksen tukiohjelma otetaan käyttöön 1.1.2017. Tukiohjelmassa elokuvatuotantoyhtiö saa palautusta Suomen alueella maksetuista palkoista ja palveluostoista.

Valtioneuvosto hyväksyi 29.12.2016 asetuksen audiovisuaalisten tuotantojen rahoituksesta. Eduskunta on varannut hyvityksen kuluihin 10 miljoonaa euroa vuodeksi 2017. Av-maksuhyvityksen hallinnoinnista ja maksatuksesta vastaa Tekes.

Tuotantokannustimen tavoitteena on audiovisuaalisen kulttuurin ja osaamisen edistäminen sekä yritystoiminnan kasvu ja kansainvälistyminen. Tekesin myöntämä tuotantokannustin voi kattaa enintään 25 %  Suomessa toteutetun tuotannon kuluista. Kannustin on suunnattu pitkän näytelmäelokuvan, dokumenttielokuvan sekä sarjamuotoisen fiktion ja animaation tuotantoihin.
Rahoitusta voi hakea vuoden 2017 alusta alkaen.

Maksuhyvitystä voivat hakea ja saada suomalaiset ja ulkomaiset tuotantoyhtiöt, tuotantopalveluyhtiöt tai tuotantoihin valitut muut audiovisuaalisen alan yhtiöt, jotka tekevät sovitun osan tuotannosta. Hakijoita eivät voi olla televisioyhtiöt tai yhtiöt, joissa televisioyhtiö on osakkaana vähintään 15 % osuudella, valtion, kunnan tai seurakunnan viranomaiset tai laitokset, valtioenemmistöiset yhtiöt tai edellä mainittuihin verrattavat yhteisöt tai laitokset. Tuen piiristä on rajattu ulos muunmuassa mainokset, tv-realityt, musiikkivideot ja talk-showt. Lisäksi edellytetään, että tuotannossa käytetään suomalaista taiteellista tai muuta luovaa erityisosaamista tai teoksessa kuvataan suomalaisia lokaatioita, kuten maisemaa tai arkkitehtuuria tai siinä on tunnistettavissa suomalaista elämäntapaa tai osaamista.

Tukikelpoisia kustannuksia ovat audiovisuaalisten teosten koko tuotannosta Suomessa syntyneet kustannukset mukaan lukien tuotantoa edeltävä vaihe ja jälkituotanto. Kustannuksia ei hyväksytä takautuvasti, vaan vasta siitä päivästä lähtien, kun hakemus on kirjautunut Tekesiin. Tekes maksaa hyvityksen toteutuneita kustannuksia vastaan.

Lisätietoa Tekesin sivuilla.

Arkisto

Pin It on Pinterest