Etusivu » Freelancereiden jäsenmaksut muuttuvat ensi vuoden alusta

Freelancereiden jäsenmaksut muuttuvat ensi vuoden alusta

mennessä | joulu 15, 2017 | Yleinen | 0 Kommenttia

Journalistiliiton freelance-jäsenten jäsenmaksu muuttuu kiinteäksi 19 euron kuukausimaksuksi vuoden 2018 alusta asti. Liiton valtuusto päätti asiasta syyskokouksessaan 14.12. Uudistus koskee niitä freelancereita, jotka ovat yrittäjäasemassa, eivätkä siis kuulu liiton työttömyyskassaan.

Maksu on aiemmin ollut yksi prosentti viestintäalan tuloista. Monet free-jäsenet ovat kokeneet tulojen ja jäsenmaksujen laskemisen hankalana, sillä työn tekemisen tavat ja tulot vaihtelevat. Jatkossa jäsenmaksun voi maksaa yhdellä ja samalla viitteellä koko vuoden. Myös e-laskumahdollisuus on tarjolla.

Äitiyslomalaiset, isyyslomalaiset, määräaikaisella kuntoutustuella tai eläkkeellä olevat, armeijaan tai siviilipalvelukseen menevät sekä sairauslomalaiset maksavat jatkossakin 15 euron vähimmäismaksua. Opiskelijoiden jäsenmaksuun ei tule muutosta. Freelancer voisi myös anoa jäsenmaksunsa pudottamista määräaikaisesti vähimmäismaksun piiriin silloin, kun tulot ovat tippuneet 75 prosenttiin Journalistiliiton freelance-työmarkkinatutkimuksen keskiansiosta, eli käytännössä alle 1500 euroon kuukaudessa. Liitto tiedottaa uudistuksesta tarkemmin vuoden 2018 alussa.

SFJ ja liitto ovat saaneet jäseniltä palautetta siitä, että nykyinen prosenttipohjainen jäsenmaksu kuukausittain vaihtuvine maksuviitteineen on liian hankala. Uudistuksella pyritään siis vastaamaan tähän.

 

Arkisto

Pin It on Pinterest