Etusivu » Prahan residenssihaku alkaa huhtikuussa

Prahan residenssihaku alkaa huhtikuussa

mennessä | maalis 28, 2017 | Yleinen | 0 Kommenttia

SFJ:n jäsenille on varattu kaksi huonetta Prahan Mikulandskan residessissä syyskuussa.
Haettavaksi tulee neljä viikon mittaista jaksoa, kaksi huonetta 18.-24. syyskuuta ja toiset kaksi huonetta 25.9-1.10.2017.

Residenssihuoneisto sijaitsee Prahan Vanhan kaupungin keskustassa Kansallisteatterin ja Narodni Tridan metroaseman tuntumassa. Itse talo on nähnyt päivänvalon jo ennen 30-vuotista sotaa eli tyyliltään se edustaa varsin koristeellista barokkia julkisivun patsaineen, sisätilojen kerubeineen ja marmoritakkoineen. Nykyasussaan residenssi on kuitenkin kaikkea muuta kuin muistomerkki. Sen tiloissa on mahdollista vapaasti maalata, tanssia, kirjoittaa kirjaa, harjoittaa kuvanveistoa, kuvata elokuvia tai soittaa viulua, ja myös lapset ja lemmikit ovat tervetulleita niin taloon kuin sen ympäristöönkin. Asunnossa on kolme itsenäistä, isoa huonetta, joihin on käynti erillisistä hallitiloista.

Residenssijaksot jaetaan pikkuapurahoina, joiden suuruus on enintään 490 euroa. Apurahalla voi kattaa residenssivuokran lisäksi matkakuluja. Residenssin huonevuokra on 150 euroa viikko. Apurahat jaetaan työsuunnitelman perusteella.
Haku alkaa huhtikuussa. Lisätietoa residenssistä täällä.

Arkisto

Pin It on Pinterest