Suomen freelance-journalistit ry

10 syytä liittyä Suomen freelance-journalistien jäseneksi

1. Lehdistökortti

Lehdistökortilla osoitat olevasi ammattijournalisti käyttäessäsi sitä työtehtävissäsi.

Lehdistökortilla saa Matkahuollon kotimaan bussimatkoista 30 prosentin alennuksen.

Kansainvälisellä IFJ:n lehdistökortilla pääset tiedon lähteille ulkomailla.

Kortin esittämällä saa 15 prosentin alennuksen Tunturikeskus Kiilopään, Hotelli Jeriksen ja Ylläskartanon hinnoista. Samoin kortilla voi ostaa varusteita jäsenhintaan Suomen Ladun kanssa sopimuksen tehneissä varustemyymälöissä.

Jäsenetuihin kuuluu myös erikseen sovittuja liikunta- ja opaspalveluita Vantaan Paloheinässä, Maunulan majalla, eri retkeilyalueilla ja urheiluopistoilla.

2. Laki- ja ongelmaneuvonta

SFJ:n jäsenellä on oikeus liiton toimistossa työskentelevien lakimiesten, freelancer-asiamiehen ja muiden toimihenkilöiden palveluihin.

3. Journalisti

Alan ammattilehden Journalistin vuosikerta sisältyy jäsenmaksuusi. Journalisti tarjoaa ajankohtaista ja tärkeää tietoa, ammatillisia kannanottoja sekä keskustelua joukkoviestintäalasta.

4. Pysyt ajan tasalla

Saat Journalistiliiton ja SFJ:n julkaisuja sekä tiedotteita.

5. Koulutusta ja kursseja

SFJ järjestää ilmaista tai edullista koulutusta freelancereiden tarpeisiin.

SJL järjestää jäsenilleen syksyisin freelancer-seminaarin. Tuoretta tietoa ja rentoutusta maksutta. Journalismin päivät kokoavat vuosittain suuren joukon alan ihmisiä.

Yhdistyksen kautta saat yhteyden freelancereiden lukupiireihin ja työnohjausryhmiin.

6. Vakuutuksia

SJL:n jäsenmaksuun sisältyy jäsenetuvakuutuksia, kuten oikeusturvavakuutus, matkustajavakuutus sekä tapaturmavakuutus, joka on freelancereille voimassa 24 tuntia vuorokaudessa.

Lisätietoa jäsenetuvakuutuksista.

7. Apurahoja

Freelancereiden apurahahoitokunta myöntää jäsenilleen vuosittain noin 30 000 euroa Jokes-apurahoina ammatilliseen koulutukseen. Lisäksi voit hakea apurahoja suoraan Journalistisen kulttuurin edistämissäätiöltä. Apurahan saaminen edellyttää, että olet jättänyt Journalistiliitolle Kopiosto-valtakirjan.

8. Työnvälitystä

Freelance-yhdistyksen Vapaat Journalistit -luettelossa yhteystietosi leviävät kaikkiin suurimpiin lehtitaloihin ja potentiaalisten asiakkaiden pöydälle. Myös luettelon verkkoversiossa voit mainostaa itseäsi maksutta. Tämä on poikinut lukuisia hyviä asiakassuhteita.

Saat tietoa työtilaisuuksista myös kollegoiltasi, kun tutustut heihin Journalistiliiton ja SFJ:n tilaisuuksissa ja pääset mukaan freelancereiden verkkofoorumeille.

9. Klubitoimintaa

Freelancerit kokoontuvat useilla paikkakunnilla säännöllisesti. Paikallisyhdistyksesi kautta olet yhteydessä oman asuinalueesi toimittajiin.

Helsingin rautatieasemalla sijaitsevalla Pressiklubilla tapaat kollegoja, kuulet mitä alalla tapahtuu ja saat ehkä uusia ystäviä. Sisään vain pressikortilla!

10. Jäsenmaksu

Freelancerin jäsenmaksu on porastettu verotettavien ansiotulojen mukaan. Jäsenmaksun voi vähentää verotuksessa.

Lisäksi…

  • Motivuksen kuntokeskuksista saa jäsenkortilla 10 prosentin alennuksen sarjalipuista ja 30 päivän korteista.
  • Viking Line tarjoaa Suomen Journalistililiiton jäsenyhdistyksille ja -osastoille sekä yksityisille jäsenille erikoishintaisia laivamatkoja. Yksityisille jäsenille on risteilyille erityishintoja. Jäsenedut ovat voimassa koko hytille, kun yksi liiton jäsen matkustaa mukana. Varaudu esittämään jäsenkortti lippuja lunastettaessa ja terminaalissa.
  • Journalistiliitolla on Saariselällä ja Vierumäellä lomamökkejä, joiden vuokra on SJF:n jäsenille edullinen. Mökeissä saa majoittua jäsenhintaan koko seurue, jos siihen kuuluu yksikin Journalistiliiton jäsen.
  • Pressikortilla pääset ilmaiseksi museoihin ja messuille.

Ja niin edelleen. Lisätietoa jäseneduista saat kirjautumalla Journalistiliiton jäsensivuille.

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter