Suomen freelance-journalistit ry

Apurahat lehdistön freelancereille

Lehdistön freelancereiden apurahat ammatilliseen kouluttautumiseen ovat nyt haettavana.
Voit hakea apurahaa joko vapaamuotoisesti haluamaasi koulutukseen tai hakea alle 500 euron pikkustipendiä Prahan residenssiin, pohjoismaiseen freelance-seminaariin, Lahden kansainväliseen kirjailijakokoukseen tai SFJ:n esiintymiskurssille osallistumiseen. Näistä pikkustipendeistä ei tule karenssia muihin Lehdistön freelancereiden apurahahoitokunnan jakamiin apurahoihin tai Jokesin apurahoihin.

Apurahanhakijan Kopiosto-valvontavaltakirjan tulee olla jätetty Journalistiliitolle ja jäsenmaksujen ajan tasalla. Hakijan on oltava Journalistiliiton freelance-jäsen. Apurahoja haetaan Jokesin sähköisen apurahajärjestelmän kautta. Merkitse hakemuksesi käyttötarkoitukseksesi freelance-apuraha. Haku päättyy 24. huhtikuuta kello 17, jolloin apurahajärjestelmä sulkeutuu.

Apurahajärjestelmään syntyvä sitoumus tulostetaan, allekirjoitetaan ja postitetaan SFJ:n toimistolle 28.4. mennessä.

Apurahat pohjoismaiseen freelance-seminaariin 2017

Nyt voit hakea apurahoja The Future of Freelancing -seminaariin osallistumiseen. SFJ järjestää seminaarin 15.-16. syyskuuta 2017 Suomenlinnassa Helsingissä.

Apurahoja myönnetään niille Journalistiliiton freelance-jäsenille, jotka ovat jättäneet Kopiosto-valtakirjansa Journalistiliitolle. Apurahanhakijan jäsenmaksujen tulee olla maksettu.

Apurahoja myönnetään seminaarimaksuun sekä matka- ja majoituskuluihin enintään 490 euroa. Apurahasta ei seuraa karenssia muihin apurahoihin.

Seminaarin osallistumismaksu on 125 euroa ja omavastuuosuus on 35 euroa.

Apurahahaku alkaa tänään ja päättyy 24. huhtikuuta kello 17. Apurahaa haetaan Jokesin sähköisen apurahahaun kautta. Apurahajärjestelmään syntyvä sitoumus tulostetaan, allekirjoitetaan ja postitetaan SFJ:n toimistolle 28.4. mennessä. Päätökset apurahoista saa ennen ilmoittautumisen alkamista.

Ilmoittautuminen seminaariin alkaa 2. toukokuuta. Hae apurahaa täältä.

Apurahat Mikulandskan residenssiin nyt haettavana

SFJ:n jäsenille on varattu kaksi huonetta Prahan Mikulandskan residessissä syyskuussa.
Haettavaksi tulee neljä viikon mittaista jaksoa, kaksi huonetta 18.-24. syyskuuta ja toiset kaksi huonetta 25.9-1.10.2017.

Residenssihuoneisto sijaitsee Prahan Vanhan kaupungin keskustassa Kansallisteatterin ja Narodni Tridan metroaseman tuntumassa. Itse talo on nähnyt päivänvalon jo ennen 30-vuotista sotaa eli tyyliltään se edustaa varsin koristeellista barokkia julkisivun patsaineen, sisätilojen kerubeineen ja marmoritakkoineen. Nykyasussaan residenssi on kuitenkin kaikkea muuta kuin muistomerkki. Sen tiloissa on mahdollista vapaasti maalata, tanssia, kirjoittaa kirjaa, harjoittaa kuvanveistoa, kuvata elokuvia tai soittaa viulua, ja myös lapset ja lemmikit ovat tervetulleita niin taloon kuin sen ympäristöönkin. Asunnossa on kolme itsenäistä, isoa huonetta, joihin on käynti erillisistä hallitiloista.

Residenssijaksot jaetaan pikkuapurahoina, joiden suuruus on enintään 490 euroa. Apurahalla voi kattaa residenssivuokran lisäksi matkakuluja. Residenssin huonevuokra on 150 euroa viikko. Apurahat jaetaan työsuunnitelman perusteella.

EmailFacebookGoogle+Twitter